top of page

Tarieven

Tarief

 

Een therapiesessie duurt 45 tot 55 minuten en kost 65 euro. De betaling gebeurt aan het einde van elke sessie. In dit bedrag is uw reservatie, het gesprek, voorbereiding en dossierwerk inbegrepen. Je krijgt bij betaling een ontvangstbewijs. Lagere tarieven worden aangeboden voor bepaalde groepen (zoals bv. leefloontrekkers). Vraag hierover gerust meer informatie.

Binnen de schooluren duurt de therapie 50 minuten.

Buiten de schooluren (woensdagnamiddag, avonden en op zaterdag) duren de consulten 45 minuten.

Huisbezoeken kosten 70 euro.

 

 

Annulatie

 

Afspraken kunnen uiteraard steeds geannuleerd worden. Om een goede dienstverlening te garanderen, gelieve minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Therapiesessies die niet tijdig worden geannuleerd, zullen worden aangerekend.

 

 

Terugbetaling

 

De prestaties van (klinisch) psychologen worden tot op heden nog niet vergoed door het RIZIV (Rijksinstituut voor Ziekte en Invaliditeits-Verzekering), zoals dat wel het geval is voor andere zorgverstrekkers (huisartsen, tandartsen,…). Toch bieden een aantal mutualiteiten onder bepaalde voorwaarden terugbetaling aan. Om te weten of je recht hebt op dergelijke terugbetaling, neem je best contact op met jouw mutualiteit. Met het oog op de veranderende wetgeving zullen er in de toekomst hoogstwaarschijnlijk meer terugbetalingsmogelijkheden komen. Daarnaast is het zinvol om jouw hospitalisatieverzekering te raadplegen. Sommige verzekeringen voorzien immers een vergoeding voor ambulante nazorg bij een psycholoog-psychotherapeut, tot 6 maand na een hospitalisatie. Er is dan wel een verwijzing van de behandelende arts noodzakelijk. Soms voorziet ook de werkgever een tussenkomst bij werkgerelateerde problemen.

 

Op deze website vind je een overzichtelijke tabel.

 

 
bottom of page