top of page

F.A.Q.

Moet ik een doktersvoorschrift hebben?

Neen, je moet geen voorschrift hebben om op consultatie te komen. Dit komt omdat er nog geen algemene regelgeving is inzake voorschriften en tussenkomsten.

 

Heeft mijn huisarts of andere hulpverleners inzage in mijn dossier?

Neen, als psycholoog ben ik strikt gebonden aan het beroepsgeheim. Enkel wanneer je een (schriftelijke) toestemming geeft, mag ik jouw dossier bezorgen aan een andere partij.

 

Wanneer kan ik op consultatie komen?

Je kan zelf bellen of mailen voor een afspraak te maken binnen de spreekuren die vermeld staan op deze website.

 

Moet ik lang wachten op een eerste afspraak?

De eerstelijnszorg is laagdrempelig en dus ook toegankelijk voor iedereen. Er zijn korte wachtlijsten en dus kan je snel worden geholpen, net zoals bij de huisarts.

 

Hoe weet ik bij welke psycholoog ik best een afspraak maak voor mijn hulpvraag?

Ik werk als eerstelijnspsycholoog, waardoor de focus ligt op lichte en milde psychische problemen. Als ik je niet zelf kan begeleiden, kan ik voorstellen om je door te verwijzen naar een andere hulpverlener die je beter kan helpen met de moeilijkheden die je ervaart. De uiteindelijke keuze ligt echter steeds bij jou.

 

Is een afspraak bindend?

Ja, wanneer je niet komt opdagen, kan ik ook geen andere cliënten ontvangen. Je kan je sessie kosteloos annuleren indien je dit minimaal 48 uur op voorhand via e-mail doorgeeft. Telefonisch kan dit minimaal 24 uur op voorhand doorgegeven worden.  Zonder annulatie wordt de sessie aangerekend.

 

Hoe kan ik mijn afspraak tijdig verplaatsen of annuleren?

In het geval je een afspraak wil verplaatsen of annuleren, raad ik aan om dat ruim op voorhand door te geven via mail. Via deze manier ben je zeker dat de info tijdig terecht komt. Hoe kan je tijdig annuleren? Indien je minimum 48u op voorhand je afspraak wenst te veranderen, kan je dat via het persoonlijke e-mailadres. Je vindt dit e-mailadres terug op het afsprakenkaartje en op de website bij contact. Wens je op de valreep (dit is tussen de 48u en de 24u op voorhand) je afspraak te veranderen, dan dien je dit telefonisch te doen. Als ik de telefoon niet kan beantwoorden, spreek je best een boodschap in of stuur je een sms. Minder dan 24u op voorhand kan je niet meer annuleren en wordt de afspraak aangerekend. Het wordt uiteraard bijzonder geapprecieerd indien je toch nog telefonisch contact opneemt om dit te melden.

 

Hoe vaak moet ik op gesprek komen?

Na het eerste gesprek bespreken we samen hoe de therapie voor jou het beste past. Als eerstelijnspsycholoog is het belangrijk om kortdurende en probleemgericht te werken. Sommigen zijn na één gesprek geholpen, anderen na vijf à tien gesprekken. Samen bekijken we welk tempo het beste bij jou past.

 

Wat als het niet klikt met de psycholoog?

Als een eerste kennismaking niet loopt zoals je verwacht had, mag je me dit zeker vertellen. Dan kijken we samen welke aanpak beter bij je past of kan ik je doorverwijzen naar een andere hulpverlener. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij de persoon die je bijstaat met jouw hulpvraag. Indien het voor jou te moeilijk zou zijn om dit te bespreken, kan je ook de contactpagina van deze website gebruiken.  Op die manier komen jouw vragen of opmerkingen eveneens bij mij terecht.

 

 

 

bottom of page